Pepen elämä

Pepen uskomaton jo yli viisi vuosikymmentä kestänyt ura yhtenä Suomen suurimmista muusikoista on jättänyt jälkensä niin Suomen musiikkihistoriaan kuin suomalaisten sydämiinkin. Ilman isää kasvanut poika löysi jo nuorella iällä musiikista keinon ilmaista itseään ja huomasi pian musiikin tekemisen olevan hänelle helppoa. Pepen musiikillinen ura on ollut vaiherikas ja hän on päässyt tekemään historiaa uransa aikana useiden eri muusikoiden kanssa mitä hienoimmissa kokoonpanoissa ja ottamaan myös osaa mahtaviin spektaakkelimaisiin esiintymisiin suurillakin areenoilla. Pepen monista myrskyisenäkin kuvatuista naissuhteista ja kolmesta avioliitosta huolimatta hän uhkuu rauhallisuutta ja tyyneyttä ja hänen samettinen äänensä sulattaa edelleen jokaisen kuuntelijan sydämet. Pitkästä ja vaiherikkaasta urastaan huolimatta Pepe jatkaa edelleen musiikin tekemistä ja keikkailua.

IMusiikin viemää

Toivo Pertti ”Pepe” Uolevi Willberg syntyi Turussa 17 joulukuuta vuonna 1946, mutta muutti kuitenkin Helsinkiin jo lapsena. Oikeaan isäänsä Pepe ei oikeastaan koskaan kunnolla tutustunut, vaan hänet adoptoinut Henrik Willberg toimi Pepelle isänä. 18-vuotiaana ainoan lapsensa saanut äiti oli töidensä vuoksi paljon poissa kotoa ja lapsena Pepe viettikin paljon aikaa itseksensä ja myös itsenäistyi aikaisin. Mitään virallista koulutusta Pepe ei ehtinyt itselleen hankkia vaan musiikki vei miehen mukanaan jo hyvin nuorella iällä.

Saaren Pojat

Pepe aloitti soittamaan adoptioisältään lahjaksi saamaansa kitaraa 13-vuotiaana ja ihastui etenkin rautalankamusiikkiin. Myöhemmin myös Beatles ja Elvis toimivat nuoren muusikonalun taiteellisina innoittajina ja 15-vuotiaana Pepe soitti jo komppikitaristina Lauttasaarelaisten poikien perustamassa Islanders-yhtyeessä. Pian Pepe jo toimi bändin laulajana, jonkin aikaa jopa yhdessä Dannyn kanssa, ennen Kirka Babitsinin liittymistä yhtyeeseen 60-luvun puolivälin jälkeen. Seuraavia bändejä joissa Pepe toimi olivat Jormas ja Pepe ja Paradise. Pepe keikkaili 70-luvulla jonkin aikaa muun muassa Armin ja Dannyn kanssa, mutta etsi kuitenkin koko ajan omaa itsenäistä polkuaan. Itsensä lisäksi Pepe on säveltänyt hienoja kappaleita myös muille suomalaisille artisteille kuten Paula Koivuniemelle, Joel Hallikaiselle ja Mika Pohjoselle.

Uuteen nousuun

Ajoittaisesta keikkailusta huolimatta Pepe vietti 80- ja 90-luvuilla hiljaiseloa, mutta palasi jälleen kovalla rytinällä suosioon Mestarit- kiertueen ja Poptenorit kokoonpanon myötä. Mestarit kokoonpanossa Pepe esiintyi 90-luvun loppupuolella Kirkan, Hectorin ja Pave Maijasen rinnalla monissa Suomen suurimmissa jäähalleissa järjestetyissä megaluokan konserteissa. Mestarit saavuttivat hyvin suurta suosioita ja itse asiassa kaikki ryhmän konsertit olivatkin loppuunmyytyjä. 2000-luvun alkupuolella perustettu Poptenorit- ryhmä koostui Pepen lisäksi Fredistä ja Petri Laaksosesta, jotka esittivät monipuolista, omista suosikeistaan koottua ohjelmistoa konserttisaleissa eri puolilla Suomea. Huippuesiintyjien tähdittämien kiertueiden jälkeen Pepen ura oli jonkin aikaa laskusuuntainen. Musiikin tekemisen jatkamisesta huolimatta Pepe ei jostain syystä onnistunut tavoittamaan suurta yleisöä samalla lailla kuin aiemmin. Vahvan työmoraalin kautta Pepe kuitenkin pysyi musiikin maailmassa ja on taas tällä hetkellä suositumpi kuin pitkään aikaan.

Myrskyisät suhteet

Pepen siviilielämä on ollut vähintäänkin tapahtumarikas. Hän avioitui ensimmäisen kerran 20-vuotiaana. Tästä avioliitosta Pepellä on yksi tytär, Heidi, jolle Pepe toimi lähes yksinhuoltajaisänä tytön ollessa pieni. Ennen avioitumistaan toisen vaimonsa kanssa Pepe sai pojan, Jeren, Leila Salmelaisen kanssa. Pepe on usean vuoden erossa olon jälkeen sittemmin lähentynyt Jeren kanssa uudelleen. Toisen vaimon, Kirstin kanssa Pepe avioitui vuonna 1983 ja pari sai kaksi tytärtä Kastanjan ja Kirsikan, sekä yhden pojan, Oton. Tämä oli hänen parisuhteistaan myrskyisin ja johti useisiin riitoihin, liialliseen alkoholinkäyttöön ja lopulta avioeroon Pepen tavattua nykyisen vaimonsa Pauliinan. Pauliina Visurin kanssa Pepe meni naimisiin 2005 ja tämä toimii nykyään myös Pepen managerina.

Suosion huipulla

Pepen pitkä ja upea ura jatkuu edelleen vahvana. Pepe & Saimaa -albumi, joka julkaistiin vuonna 2014 saavutti, valtavan suuren suosion. Albumilla on käytetty suuria jousi- ja puhallinorkesteriosuuksia ja kuoro-osuuksia yhdessä Saimaa -yhtyeen bändiosuuden kanssa. Vuonna 2017 Pepe osallistui suuren suosion saavuttaneeseen Tanssii Tähtien Kanssa -TV-ohjelmaan, mutta sitäkin suuremman yleisön Pepe tavoitti osallistumalla suomalaisten rakastamaan musiikkiohjelmaan – Vain Elämää. Pepen kanssa samalla kaudella esiintyivät Anne Mattila, Lauri Ylönen, Tuure Kilpeläinen, Evelina, Pyhimys ja Ellinoora. Pitkän kokemuksen omaavan Pepen tulkinnat koskettivat niin kanssaosallistujia kuin lukuisia katsojia kotona. Etenkin Lauri Ylösen In my life ja Tuure Kilpeläisen Ystävänpäivä -kappaleet Pepen esittäminä ovat voimaannuttava kokemus.