Pepen musa ja levytykset

Pepe Willberg aloitti musiikkiuransa Islanders -yhtyeessä keskittyen aluksi bändin perustajajäsenten omaan suosikkityyliin, rautalankamusiikkiin. Kuitenkin Beatlesin ja Elviksen suosion kasvettua etenkin nuorison keskuudessa 60-luvulla, bändi ymmärsi lauletun musiikin merkityksen suuremmalle menestymiselle. Tätä samaa muuntautumiskykyä Pepe on näyttänyt läpi koko pitkän uransa. Hän on esittänyt ja levyttänytkin tyyliltään monipuolista materiaalia aina rautalangasta rokkiin, kevyestä musiikista taidemusiikkiin ja onpa Pepe kokeillut alueenvaltausta myös jazzin ja oopperankin saralla esiintymällä muun muassa Savonlinnan oopperajuhlien kuorossa. Levytyksiä ja esiintymisiä Pepe on tehnyt niin useassa eri bändissä, toisten muusikoiden taustalaulajana kuin erilaisissa kokoonpanoissakin. Pepe on myös luonut merkittävän uran sooloartistina ja hän on ollut mukana useissa yhteistyöhankkeissa eri esittäjien kanssa.

Covereita englanniksi ja suomeksi

Pepen vasta aloitellessa muusikonuraansa hänen bändinsä, jonka keulakuvana Ilkka Lipsanen, alias Danny toimi, soitti englanninkielisiä covereita kuten East Virginia ja Hey Boba Lou. Myöhemmin etenkin Pepe Willbergin tähdittämän Jormas -bändin myötä Pepe alkoi tehdä myös suomeksi käännettyjä coverbiisejä. Tällaisia ikivihreiksi hiteiksi nousseita käännöscovereita olivat muun muassa vuonna 1966 levylle nimeltä Jormas levytetty Saat Miehen Kyyneliin. Laulun alkuperäinen nimi on To make a big man cry ja sen esittäjä P.J.Proby. Toinen Jormas -yhtyeen huippusuosituksi noussut biisi on Juha Watt Wainion coverkäännös, Rööperiin, joka julkaistiin singlenä vuonna 1967. Rööperiin, joka on alun perin Beatlesin levyttämä kappale nimeltä Penny Lane on edelleen yksi yleisön eniten toivomia Pepe Willbergin keikoillaan esittämiä kappaleita.

Pepe & Paradise -yhtye taas teki vuonna 1972 coverversion kappaleesta Every little move she makes nimellä Elämältä kaiken sain, josta tuli myös erittäin suosittu ja on yhä yksi Pepe Willbergin nimikkobiiseistä. Pepe on uransa aikana myös säveltänyt useita esittämiään kappaleita kuten Pepe & Paradise -yhtyeen esikoissinglen kappaleen My Child, joka julkaistiin vuonna 1970. Muita Pepen omia sävellyksiä ovat esimerkiksi kestosuosikiksi noussut kappale Aamu. Säveltäjäkumppanina hänellä tätä biisiä tehdessä oli Markku Johansson ja sanat kappaleeseen kirjoitti Vexi Salmi. Pepe esitti kappaleen syksyn sävelessä vuonna 1973 itse toivoen kappaleen menestyvän hyvin kilpailussa. Toisin kuitenkin kävi kappaleen saadessa vasta viidennen sijoituksen. Se on kuitenkin sittemmin osoittautunut yleisön suureksi suosikiksi.

Pepe, säveltäjä

Vaikka Pepe Willberg on ollut jo uransa alkuajoilta lähtien loistava säveltäjälahjakkuus, hän on aina nauttinut paljon toisten säveltäjien luoman musiikin esittämisestä. Siitäkin huolimatta hän on kyllä levyttänyt omia hienoja sävellyksiään läpi koko uransa kuten vuonna 1976 ilmestyneellä ensimmäisellä soololevyllään, Sinulle, esittämänsä kappaleen Päivän parhain hetki. Myös seuraavan, vuonna 1979 ilmestyneen soololevynsä nimikkokappaleen, Päivä tuskin päättyis kauniimmin, Pepe on niin ikään säveltänyt itse. Myös myöhemmillä soololevyillä kuten esimerkiksi vuonna 1990 julkaistulla, Tulit valona maailmaan ja vuoden 1998 Syliisi aamuun jään -levyillä on useita Pepen omia sävellyksiä.

yhteistyötä ja sooloilua

Pepe on esiintynyt myös erilaisissa kokoonpanoissa ja vierailevana tähtenä toisten artistien levyillä uransa aikana. Finntastic aikoina 70-luvun loppupuolella Pepe lauloi suositussa ryhmässä Dannyn, Armi Aavikon ja Seija Paakkolan kanssa vähän discompaa materiaalia, mikä olikin tuolloin muodissa. 80- ja 90-luvuilla Pepen ura oli hieman hiljaiselolla kunnes suosittujen laulajien ryhmäyhteistyö veti miehen taas pinnalle. 90-luvun lopulla Pepe oli yhtenä Mestarit-kokoonpanon jäsenenä Kirkan, Hectorin ja Pave Maijasen kanssa ja tältä kiertueelta taltioitiin levy Mestarit Areenalla, joka on ollut eniten myyty levy, jolla Pepe on ollut mukana.

Pepe on myös soolouransa aikana tehnyt musiikkia eri artistien kanssa yhteistyössä. Esimerkiksi vuonna 2007 Pepe tulkitsi Tommy Tabermanin runoja yhdessä Olli Ahvenlahden kanssa levyllä Kaksi Ihoa. 2012 Pepe oli pääsolistina gospel -tyylisellä levyllä, Kun tuulee. Vuonna 2014 julkaistu albumi Pepe & Saimaa on yhteistyö muusikko-tuottaja Matti Mikkolan ja tämän Saimaa -yhtyeen kanssa. Albumin saamat arviot ovat olleet erittäin positiivisia. Etenkin kappale Lyhyenä hetkenä on saavuttanut suosiota. Nyt viimeisimpänä Pepe yllättää taas. Hän vetää yleisönsä hiljaiseksi Rasmuksen kappaleen covervedolla In My life. Esimerkiksi Ilkka lehden nettisivulta pepe willberg voi lukea miten Pepen veto vaikutti Lauri Ylöseen. Ohjelmaan osallistuminen tuo taas uudentyyppiset biisit Pepen repertuaariin, mikä taas kertoo Pepen mahtavasta muuntautumiskyvystä sekä vankasta ammattitaidosta. Pepen biisit ja levytykset eivät suinkaan ole päättyneet. Kovan linjan muusikko yllättää varmasti kuuntelijansa tulevaisuudessakin.