Pepen saavutukset

Pepe Willberg on saanut uransa aikana useita palkintoja ja saavuttanut lukuisia muita musiikkimaailman virstanpylväitä. Osa hänen saamistaan tunnustuksista on tullut ehkä hieman jälkijunassa, sillä Pepe Willbergin kaltaisen suunnattoman lahjakkaan artistin olisi voinut luulla saavuttaneen ne jo paljon aiemmin. Jotkut Pepen itselleen pokkaamassa käyneet palkinnot taas ovat aiheuttaneet ehkä enemmän ongelmia miehelle kuin mitä niistä olisi voinut kuvitella hänelle koituvan. Joka tapauksessa Pepen saamat palkinnot ovat kunnianosoituksia työstä jota hän on tehnyt kotimaisen musiikin saralla jo useiden vuosikymmenien ajan. On todennäköistä, että Pepen ura jatkuu vielä pitkän ja mies ehtii saamaan vielä useita uusia palkintojakin

Ekat Emmat

Ensimmäisen EMMA-palkinnon Pepe Willberg saavutti vuonna 2000 jolloin Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat eli ÄKT, jakoi vuoden 1999 kevyen musiikin EMMA-palkinnot. EMMA-palkintogaala oli tuolloin järjestyksessä neljästoista ja sen juonsivat Jani Juntunen ja Anna Hanski. Tämän palkinnon Pepe saavutti Mestarit -kokoonpanon kanssa, jossa hänen lisäkseen esiintyivät Kirka Babitsin, Hector ja Pave Maijanen. Mestarit voittivat tuolloin Emma-palkinnon kategoriassa vuoden albumi. Mestarit oli areenakiertue, joka perustettiin vuonna 1997 alun perin Nokian kesäkiertuetta varten. Se kuitenkin laajeni ja lopulta loppuunmyytyjä areenakonsertteja järjestettiin usealla paikkakunnalla Göteborgia myöten. Kokoonpanon esiintymisestä taltioitiin livetallenne, josta tuo kyseinen Emma-palkinto sitten pokattiin kotiin, sekä myös videotallenne. Tallenne Mestarit Areenalla möi yli 130 tuhatta levyä ja ylitti näin myös kulta- platina ja tuplaplatinalevyn rajan.

Finlandia-palkinto

Vuonna 2011 Pepe voitti Iskelmä Finlandia-palkinnon joka jaettiin Nokialla Tapsan Tahdeilla järjestetyssä Iskelmä Finlandia -gaalassa. Hänen kanssaan samaan aikaan ehdolla olivat myös Markku Aro, Danny, Mariska ja Meiju Suvas. Pepe Willbergin Finlandia-palkinnon voitosta tuolloin päätti kokenut musiikkialan ammattilainen ja Ääni- ja kuvatallennetuottajien pitkäikäinen toiminnanjohtaja Arto Alaspää. Perusteina palkinnon voitolle olivat Pepe Willbergin ihailtavan pitkä ura, hänen musiikillinen luovuutensa sekä kykynsä uudistua. Iskelmä Finlandian rahallinen palkkio oli kymmenen tuhatta euroa. Sen perusteella mitä Pepe itse on sittemmin useissa lehtihaastatteluissa sekä myös TV:ssä kertonut, tuo palkintoraha ei kuitenkaan ollut pitkäikäinen. Pepe taisteli tuohon aikaan melkoisissa rahavaikeuksissa ja palkinto meni ulosottovelkojen kuittaamiseen.

Palkintoja satelee

Vuonna 2015 Pepe voitti kolme Emma-palkintoa Pepe & Saimaa levyn ansiosta. Pepe Willberg sai Emma-palkinnot kategorioissa Vuoden Rock, Vuoden miessolisti ja Kriitikoiden valinta. Vuoden Rock kategoriassa Pepen kanssa ehdolla olivat myös Happoradio albumillaan Elefantti, Olavi Uusivirta levyllään Ikuiset lapset sekä Timo Rautiainen & Neljäs sektori levyllään Toinen varoitus. Vuoden miessolistin tittelistä Pepe kilpaili Isac Elliotin, Robinin, Jari Sillanpään ja Kasmirin kanssa. Kriitikoiden valinta -kategoriassa häntä vastassa olivat Paleface levyllään Luova Tuho, Viitasen Piia ja Uni Onnesta sekä Yona levyllä Tango A La Yona. Lisäksi Pepe oli vuoden 2015 Emma-gaalassa ehdokkaana Vuoden albumi -kategoriassa Pepe & Saimaa levyllä. Tuon kategorian palkinnon vei kuitenkin Haloo Helsinki albumillaan Kiitos ei oo kirosana.

Albumi Pepe & Saimaa möi vuonna 2014 yli 10000 kappaleen rajapyykin ja tuotti kultalevyn tekijöilleen. Tämä oli Pepen kymmenes levy soolouransa aikana ja sen on tuottanut Matti Mikkola. Levy kunnioittaa 70-luvun musiikillisia perinteitä, mutta on kuitenkin uusi ja raikas. Se yhdistelee erilaisia elementtejä ja luultavasti juuri senkin vuoksi tavoittaa monia erilaisia musiikin kuuntelijoita. Jo julkaisuviikolla levy nousi albumilistan kärkeen ja toi samalla Pepe Willbergin uudelleen eturivin esiintyjäksi ja yleisön suosikiksi. Yleisön suosio näkyy juuri räjähdysmäisenä levymyyntinä, mutta myös kriitikot ovat ylistäneet levyä ja nimenneet sen parhaaksi tai yhdeksi vuoden parhaista levyistä. Ainakin Helsingin sanomat, Soundi -lehti ja Radio Helsinki antavat levylle maininnan vuoden parhaana levynä.

Pepe Willbergin uransa aikana saamat useat tunnustukset ja myös musiikkimaailman jakamat palkinnot kertovat tarinaansa työlleen omistautuneesta taiteilijasta. Pepe tuntuu oman arvonsa tuntevalta muusikolta vaikuttamalta kuitenkaan tippaakaan pöyhkeältä tai tärkeilevältä. Hänestä huokuu aito ilo ja nautinto musiikin tekemistä kohtaan musiikin itsensä vuoksi. Pepe vaikuttaa tekevän musiikkia omaksi sekä muiden iloksi, ei niinkään listatakseen omia palkintojaan tai sijoituksiaan. Saavutuksistaan muusikko saa silti olla erittäin ylpeä, ne kertovat hienosta urasta ja taitavasta muusikosta. Urasta, joka mutkaisestakin tiestään huolimatta on ollut merkityksellinen Suomen musiikkimaailmalle. Urasta, joka pitkästä taipaleestaan huolimatta jatkuu edelleen vahvana.